måndag 27 september 2010

Måla vitt eller inte?

Hejsan alla.

Vad menar hon nu?
Tänker ni nog om dessa fula foto.
Såg ett inlägg inne på en blogg om ett hem i en inredningstidning där precis allt var VITT!
Det riktigt bländade i ögonen och var väldigt ljust.
Vackert? Visst var det vackert men jag tror inte att jag vill bo i ett hem bara i vitt.....

Hur ser era hem ut?
De bloggare jag följer tycker jag har väldigt fina hem, mycket vitt men även andra färger.
Vi (hemlyckan) målar mycket vitt. En vacker basfärg till den övriga inredningen.
Men det finns gränser......vissa saker och möbler skulle jag aldrig få för mig att förstöra den äkta patinan med att måla över med vit färg.

Skrivbordet ni ser på det ena fotot kommer att målas vitt, det förstår ni säkert.
Likaså tallrikshyllan i lackad furu.
Pelarbordet tycker jag är finare vitt.
Det gamla grön/turkosa väggskåpet får bli som det är. Vackrast så.

Nå....vad tycker ni?
Vad får man inte måla?

Som tur är så står det ju var och en fritt att inreda sitt hem precis hur man vill!
Smaken är ju som .......... delad!

Ha en fin vecka,
Kram Anneli.

20 kommentarer:

Joyforhome sa...

jag hade nog målat vitt :)

Elsa och Helena sa...

Hej! Det här var roligt! Jag tittade på bilderna och tänkte hur jag skulle ha gjort. Mitt val är precis som du tänker göra med möblerna:) Håller med dig om att allt kan inte vara vitt, man mäste bryta med något annat också!

Ha en fin kväll
KRAM Helena

Vita Falkens Lantliv sa...

Jag tycker det mesta blir finare vitt, men vissa möbler ska vara som dom är. Det är lite som man tycker samt man ska inte förstöra möbler med färg, menar om det har ett antikvärde.
Min åsikt;)
Kram Susanne

Anonym sa...

Jag håller med dig om att det gamla väggskåpet blir finast som det är och att det gamla skrivbordet i grönt, blir finare med en vit färg på.
Håller också med dig om att allt får inte vara vitt i ett hem som vissa kan ha. jag tycker nog man kan bryta av med någon annan färg lite lagom. Själv har jag ju vitt med bryter av med gärna romantiskt blommigt med vit bas. T ex mina hissgardiner, stolsdynor o s v. går i den romantiska stilen med lite rosa blommönster på. Gillar din stil, den är jättefin och du verkar ha ett väldigt bra öga för inredning.
Önskar dig en fin Måndagskväll !
Kram från Marie

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla sa...

Vitt är vackert, men man måste ha nån annan färg här o där som bryter av! Om skåpet varit mitt hade jag lämnat det som det är också - finast så!

Kram från Australien♥

Skogslyckan sa...

Innan jag hann läsa längst ner hade jag hunnit tänka att allt kunde målas utom det lilla skåpet. Jag gillar personligen inte alls helvita hem. Tycker de är kalla och opersonliga.Men jag gillar vitt men uppblandat med gammaldags tapeter med färg osv. Men det är väl tur att vi alla har olika smak...
Kram Pia

Sunnanvind sa...

Hej!

Intressant fråga, visst är det fint att måla vitt, men vissa saker kan förlora mycket av sin karaktär också. Fönstret hade jag nog inte målat, tycker det var jättefint i sin orginalfärg.

Ha en bra dag!

/Carina

Fröken Grön sa...

Finfina fynd ni har gjort. - Vad glad jag blir att höra att ni behåller det gröna skåpet i just den färgen! (Man heter ju inte Fröken Grön för intet!)
Jag och min sambo för ofta diskussionen vad man får måla och inte. Han är ett stort fan av mörka gamla möbler och hävdar att det är helgerån att måla om sådana. SJälv gillar jag alla slags möbler, men lever under devisen att omständigheterna avgör: Inget är för heligt att målas om, så länge de passar in i resten av rummet. Däremot är vitt inte alltid rätt färg. Tycker helvita hem ser otroligt fräscha ut, men skulle aldrig klara ett liv utan färg själv!
/Anna-Karin

Jenny sa...

Hej Vännen!
Skåpet på första bilden är jättefint som det är, bra att ni inte målar det vitt.
Skrivbordet däremott kommer bli jättefint i den färgen:)

Själv har jag lite svårt för allt för vita hem, gärna lite blandat om jag får välja.
Pratade precis om det här med färger/vitt med Antik-Peter igår, han har börjat måla en del möbler svarta, jättesnyggt!

Såg att det är auktion i Horla på söndag. Vet inte om vi ska dit, på torsdag blir det i alla fall en tur till Rävlanda.

Ha det bra!

Kraam Jenny

Susanne sa...

Hej ja jag tror jag vet vilket reportage du menar,,och det tyckte jag inte om..Det finns gränser..Men vitt är vacker och man kan ha den som en grund på vissa saker..Men oj så trist det skulle vara utan färg..kram Susanne

Marita sa...

jag kan nog hålla med, det blir trist om allt är vitt. Det blir liksom ingen dynamik i inredningen då! Skrivbordet skulle jag nog måla ljust grått...skåpet skulle jag låta vara som det är....det lilla runda bordet tror jag att jag skulle måla vitt...tallrikshyllan i antingen vitt eller ljust grått. Jag har börjat bli lite svag för att bryta aningens ljusblått i den vita färgen, tycker det blir snyggt när man kan ana kulören.... Lycka till med dina projekt! Hoppas vi får se resultatet när allt är klart!
kram, Marita

Nygammalt sa...

Jag tycker precis som du, det turkosa skåpet ska få vara :) Snyggt!

Jag älskar vitt men vill inte heller bo i ett kritvitt hem, jag vill känna att det finns ett liv och en själ i det hela.

TAck för din fina kommentar hos mig :)

Kram.

Malin sa...

Hej Vännen!

Viklet underbart skåp! Det hade jag inte heller målat. Men skrivbordet som inte har orginal färg spelar ju ingen roll. Kommer bli super med vitt. Sen tycker ja man kan måla om möbler med orginal färg också beroende på hur det är i skick och så. Men för mycket vitt gillar jag inte, men det är ju en smak sak. I köket har vi mest vitt, med hyllor av gamla plank som bryter av, och så röda tapeten då förståss. Sen i vardags rummet har vi behållt ek möblerna i mörka färgen.

Sen tycker jag det är fint som vissa gör att de målar i svaga pastell färger. Men det finns nog risk för att man tröttnar på snabbt. Så vitt är ju bra om man vill slippa måla om så ofta.

Må så gott! Kram Malin

Tigris Predikantan sa...

Gillar vit men även varma mustiga färger. Som du säger: vissa saker är snyggast som de är *ler*!

Vita små hjärtan sa...

Hej vännen.
Ja det där kan vara jättesvårt. Måla eller inte! Jag har också vissa saker jag inte ska måla.
ha en fin dag.
kram Agnetha

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
Jag håller med dig fullständigt!
Vit är en fin bas men det är alltid hemtrevligt med lite färg också....

Skåpet är jättesött o fint som det är....
Må så gott!
Kram Therese

Vita huset 28 sa...

Hej håller med dig, vissa saker är snyggare som de är. Skulle inte heller måla de lilla skåpet, va ju såå fin färg på de!!

Jag har en rund snurrpiano pall i mörk brunt som jag aldrig skulle få för mig o måla, den är liksom snygg som den är. Vill inte heller ha allt vitt, har svart/bruna soffor.

Ha de gott
kram Camilla

20-talshuset sa...

Hej, Skulle gjort precis som du tänkt. Det gröna skåpet är superfint som det är. Jag gillar ljusa hem men inte för den skull helt vita.
Måla på och ha det bra! /Kram Anna

ias corner sa...

Hej!

Jag håller med dig, vitt är vackert och det är lätt att inreda med, men jag skulle nog inte heller vilja ha ALLT i vitt...

Själv hade jag nog målat allt utom skåpet, precis som du skrev! Kanske att jag hade väntat med att målat pelarbordet, jag tycker det är snyggt med så mörk färg med och det kan passa väldigt bra på sina ställen.

Hoppas vi får se vad du bestämde dig för sen ;)

Ha en skön fredag och en härlig helg!
Kram ia

Hem ljuva hem sa...

Håller med dig allt kan inte målas vitt. Jag har några fruktlådor i vackert ljusbrunt trä..de kommer aldrig att målas vita. Tycker ditt skåp är så vackert som det är...lite färg blandat med det vita är det i mitt hem. Annars blir det lätt kallt och sterilt. en smaken är som baken som tur är..:-) Välkommen till min blogg...
Kram Anneli